- Order number: 254317
Knives that you can always use. Opinel kitchen knife set consists of a fruit knife and a vegetable knife. The 9.6 cm long blade is made of non-stainless carbon steel, extremely sharp and long cutting. The handle is made of lacquered beech wood. The knives are not dishwasher safe. To avoid discoloration of the blade, especially after acidic foods, the knife should be cleaned immediately after use. These useful helpers are supplied in a set of two knives, including cardboard box.
When I was a young boy and spent my vacations in Styria near Fürstenfeld, I noticed that my vacation mother always had several knives that were extremely sharp and the blades were a little darker. They were old and in constant use. I was allowed to do almost everything, but these knives were her sanctuary, you were not allowed to touch them. Today I realize that the blade of these kitchen knives were carbon steel. I send a greeting to 8283 Blumau.
Knife Type: | Kochmesser |
Manufacturer: | Opinel |
Modell: | No.102 |
Blade Material: | nicht rostfreier Carbonstahl |
Blade Length: | 9,6 cm |
Grifflänge: | 9,6 cm |
Overall Length: | 19,2 cm |
Griffmaterial: | Buchenholz |
Gewicht: | 24 g |
Opinel Messer Collection aus Frankreich
OPINEL Messer Collection - Die bekannten Taschenmesser aus Frankreich mit dem genialen Klingenverschluss Virobloc. Alle Opinelmesser werden in Frankreich gefertigt.
Opinel Messer - ein robustes Messer aus naturverbundenen Werkstoffen hergestellt. Die Messermanufaktur wurde 1890 von Joseph Opinel gegründet, und schon 1914 wurden die Messer nach Italien und der Schweiz bekannt.
1955 wurde das einfache aber geniale Virobloc-System entwickelt. Die Klingensicherung gewährleistet noch heute die sicheren Handhabung des Opinel-Messers. Das traditionelle Unternehmen wird heute von Maurice Opinel geführt. Heute kennt man fast auf der ganzen Welt die Form und Qualität des Opinel-Messers. In dieser Abteilung findest du traditionelle Opinel Messer, Slim Line Sondermodelle, Multi-Outdoormesser und Küchenmesser.