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Available from approx 15/08/2025
- Order number: 130445SET
Traditional Japanese handle shape made of olive wood and ultra-sharp Damascus blades made of 37 layers of steel with the typical Damascus grain - these characteristics are combined in the “Damascus Olive” chef's knife series from Boker. The core of the blade is made of stainless VG-10 steel, a Japanese quality steel with a high carbon content. The stainless steel ferrules on the handle round off the overall look of the chef's knives.
Whether you are a professional or amateur chef, cutting with these blades makes cooking a special experience. The high degree of sharpness ensures precise and delicate cuts that prevent aromatic juices or essential oils from escaping. At the same time, watering of the eyes when cutting an onion is prevented.
The outstanding sharpness of the Damascus blade is due to the materials used and the way they are processed. The high-performance steel VG-10, which is used in the deeper layers of the blade, is characterized by its hardness, toughness and homogeneous crystalline structure. If you compare the cutting performance according to DIN EN ISO 8442-5 of this blade with that of an established Solingen kitchen knife manufacturer, you can see that the Damascus blade from Boker is 68 % superior.
Would you like all the knives in this fine knife series? Here you can get the seven different Damascus Olive knives in a set with a matching knife block and get a price advantage compared to ordering the knives individually.
This set contains
1 vegetable knife
1 paring knife
1 utility knife
1 small chef's knife
1 large chef's knife
1 Santoku
1 bread knife
1 knife block
Attention: These knives are not suitable for the dishwasher.
Herstellerinformation:
Heinr. Böker Baumwerk GmbH
Schützenstr. 30
42659 Solingen
Germany
E-Mail: info@boker.de
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.
Manufacturer: | Böker |
Knife Type: | Messerset, Santoku, Brotmesser, Gemüsemesser, Schälmesser, Allzweckmesser, Messerblock, Kochmesser klein, Kochmesser groß |
Made in: | Solingen, Deutschland |
Modell: | Damast Olive Kochmesser-Set |
Griffmaterial: | Olivenholz |
Blade Material: | 37 Lagen Damast |
Exciting Knives from Böker!
The german company from Solingen produces high-quality knives for many different sectors. Under the banner of a chestnut tree the company from Solingen is known around the world and keeps suprising with new innovations. The creativity of Böker is driven by many knife designers. Böker is a world leader when it comes to innovation for high-quality sports and collector knives with a unmatched diversity of materials for blades and handles.
Die Schaffenskraft von Böker wird durch viele Messerdesigner mitgetragen. Böker ist heute weltweiter Innovationsführer für besonders hochwertige Sport- und Sammlermesser, mit einer unübertroffenen Vielfalt an ausgesuchten Materialien für Klingen und Griffe.