- Order number: HARD99
The differences between a HELLE knife and most other knives are many. The biggest is probably that HELLE uses a three-layer steel. This means that a core of high-quality knife steel is forged between two additional layers of tough 18/8 stainless steel. This makes the blade virtually unbreakable and keeps it sharp longer. The handle of the HARDING is made of rosewood and curly birch wood and is visually enhanced by fine leather strips. The wood pieces are stored in an oil bath for two days so that the oil can soak into the core. Since HELLE does not compromise on quality, the leather sheath is also produced in-house. The result is a sheath with high-quality workmanship and excellent fit.
Herstellerinformation:
Helle Fabrikker AS
Holmedalsvegen 14
6982 Holmedal
Norway
Email: post@helle.no
Verantwortliche Person / Firma innerhalb der EU:
Messerworld
Winfried Diessner
Friedrichshagener Str. 58
12555 Berlin
Deutschland
Mail: team@messerworld.de
Manufacturer: | Helle Norwegen |
Modell: | Harding |
Blade Material: | Dreischichtstahl |
Blade Length: | 95 mm / 3.7" |
Blade Thickness: | 3,1 mm / 0.122" |
Overall Length: | 213 mm / 8.4" |
Griffmaterial: | Birkenholz, Palisander |
Gewicht: | 141 g |
Besonderheit: | Griff aus Birken- & Palisanderholz |
HELLE Messer aus Norwegen. Hier findest du dein original Helle Messer. Die Helle Messermanufaktur aus Norwegen zeichnet sich durch ihre handgefertigten Outdoormesser mit Dreilagenstahl-Klingen aus. Und diese sind weltweit bekannt. Seit 1932 werden die Messer in Norwegen, Holmedal, hergestellt.
Tradition und Qualität spielen bei HELLE eine sehr große Rolle. Der Dorfschmied Bernd Helle brachte seine handwerkliche Erfahrung in die 1932 gegründete Firma ein. Modernste Technik und alte norwegische Handwerkstradition mit ausgesuchten Materialien, bilden den Grundstock der Helle-Messer mit Klingen aus rostfreiem Dreilagenstahl. Mit einem Helle Messer hast du ein Stück norwegischer Tradition in deiner Hand.