- Order number: 21202
This Laguiole knife is one of the most popular pocket knives from the Laguiole en Aubrac forge. Handmade in France, it has finely polished buffalo horn scales that are firmly attached to the bolsters. The shepherd's cross made of fine pin rivets is easy to see. The back spring is also special. This is forged and then hand decorated by filing (chasing). The carved out bee and the back decoration as well as the entire production of this knife is done by a cutler. The 11 cm long blade is opened two-handed and is made of 12C27 Sandvik stainless steel. When opened, the Laguiole knife has an overall length of 22 cm and shows its full profile and beauty with the stainless steel bolsters. It is a knife that no knife lover can pass by. Comes with certificate of authenticity and cloth pouch.
Laguiole en Aubrac
- 100% handmade in France
- Corne de buffle
- Buffalo horn handle scales
- Blade steel 12C27
- shepherd's cross
- Polished stainless steel bolsters
- Forged spring by hand
- Each knife is unique
Handmade
Each knife is 100% handmade in France. They are therefore unique pieces that are created from natural products, among other things.
That is why there may be differences between the product images shown and the goods delivered. It is the ingenious uniqueness,
that distinguishes each product minimally. It is your knife!
Scope of delivery
Laguiole en Aubrac pocket knife
Certificate of authenticity
Information booklet
Manufacturer: | Laguiole en Aubrac |
Modell: | Laguiole en Aubrac Messer Büffelhorn 12cm |
Made in: | Frankreich |
Blade Length: | 11cm |
Klingenstahl: | 12C27 / 58-60 HRC |
Griffmaterial: | Büffelhorn polierte Edelstahlbacken |
Grifflänge: | 12 cm |
Overall Length: | 22 cm |
Gewicht: | 87 g |
Zubehör: | Echtheitszertifikat |
Herstellergarantie: | Lebenslangen Reparaturservice auf sämtliche Material- und Herstellungsfehler. |
Laguiole en Aubrac ist bekannt durch seine hervorragenden, handgefertigten Laguiole Taschenmesser und Tafelbestecke, die nur in Frankreich in Espalion gefertigt werden. Jedes Messer wird in bis zu 216 Arbeitsschritten ganz traditionell von einem Messerschmied gefertigt, der sein ganzes Wissen, Geschick und Herz bis zur Fertigstellung des Laguiole-Messers gibt. In der Manufaktur Laguiole en Aubrac verziert ein Messerschmied per Hand den Rücken des Messers mit seiner eigenen Gravur, der sogenannten Guilloche, und gibt dem Messer damit ein unverkennbares Merkmal. Als Grifmaterialien werden wunderschöne Hölzer aus der Provinz, europäische und exotische Hölzer verwendet und passgenau bearbeitet. Die geschmiedeten Klingen werden aus unterschiedlichsten Damaststählen und rostfreiem Stahl hergestellt. So entstehen bei Laguiole en Aubrac einzigartige, exklusive Taschenmesser, die man gerne bei sich trägt und mit den Tafelbesteck den Esstisch zu einem wunderschönen Erlebnis verzaubern kann.