- Order number: 99001
This sommelier knife is a masterpiece of French cutlery from the traditional Laguiole en Aubrac forge. The Laguiole sommelier knife ebony is made according to old methods in many work steps by an experienced cutler and is very popular with gourmets and in the upscale gastronomy. The blade of the capsule cutter is made of stainless steel and is sharp. The corkscrew is the heart of this stylish sommelier knife is particularly solidly crafted. The spiral with soul, the inner space between the spiral, distributes the pulling force evenly and thus prevents the cork from breaking. The lever is optimally balanced to facilitate the pulling of the cork. The weight of approx. 117 grams ensures comfortable handling and a secure hand position. The handle scales are made of elegant ebony and on the back of the knife is the obligatory bee. The finish of the waiter's knife is a discreet matt. This handmade knife comes with a wooden box and a descriptio.
Laguiole en Aubrac
- 100 % handmade in France
- Handle scales made of Ebony Wood
- Stainless Steel Blade
- Matted bolsters and blade
Handmade
Each knife is 100% handmade in France. They are therefore unique pieces made from natural products, among other things.
This is why there may be deviations between the product images shown and the goods delivered. It is the ingenious uniqueness,
that makes each product minimally different. It is your knife!
Set
Laguiole en Aubrac pocket knife
Certificate of authenticity
Wooden Box
Information booklet
Herstellerinformation:
Laguiole en Aubrac
rue Eugène Salettes 2
12500 ESPALION
Okzitanien
Frankreich
Email: info@aguiole-en-aubrac.fr
Manufacturer: | Laguiole en Aubrac |
Modell: | Laguiole Sommelier Messer Ebenholz |
Made in: | Frankreich |
Klingenstahl: | Edelstahl |
Griffmaterial: | Ebenholz |
Overall Length: | 12 cm |
Gewicht: | 117 g |
Korkenzieher: | JA - 5 Windungen |
Laguiole en Aubrac ist bekannt durch seine hervorragenden, handgefertigten Laguiole Taschenmesser und Tafelbestecke, die nur in Frankreich in Espalion gefertigt werden. Jedes Messer wird in bis zu 216 Arbeitsschritten ganz traditionell von einem Messerschmied gefertigt, der sein ganzes Wissen, Geschick und Herz bis zur Fertigstellung des Laguiole-Messers gibt. In der Manufaktur Laguiole en Aubrac verziert ein Messerschmied per Hand den Rücken des Messers mit seiner eigenen Gravur, der sogenannten Guilloche, und gibt dem Messer damit ein unverkennbares Merkmal. Als Grifmaterialien werden wunderschöne Hölzer aus der Provinz, europäische und exotische Hölzer verwendet und passgenau bearbeitet. Die geschmiedeten Klingen werden aus unterschiedlichsten Damaststählen und rostfreiem Stahl hergestellt. So entstehen bei Laguiole en Aubrac einzigartige, exklusive Taschenmesser, die man gerne bei sich trägt und mit den Tafelbesteck den Esstisch zu einem wunderschönen Erlebnis verzaubern kann.