
- Order number: MGR-0155D
This great kitchen knife from KAI is the perfect choice for anyone who needs a robust filleting knife and has a penchant for Japanese cuisine. The KAI Seki Magoroku Red Wood Deba is the perfect combination of state-of-the-art technology and traditional craftsmanship. The painstakingly crafted chef's knife is made in the KAI manufactory in Japan. Once again, the cult manufacturer in the chef's knife sector has managed to strike a balance between elegance, functionality and tradition.
With its 15.5 cm blade, the Deba cuts up fish, chicken and, of course, vegetables of all kinds. The heavy yet precisely crafted blade makes it easy to cut bones, cartilage and even small chicken bones. The thin cutting edge of the single-edged blade also allows very fine cuts to be made, which is particularly advantageous when preparing sashimi or sushi.
To ensure that the chic Japanese chef's knife can be used at any time and without much maintenance, the blade is made of 1K6 stainless steel, which is rust-resistant and easy to resharpen. The characters of the Seki Magoroku series can be found in the body of the blade, near the black blade ferrule. The aforementioned ferrule is made of plastic and leads into the beautifully crafted handle.
This handle is a visual highlight and also shines on a functional level. Redwood is a resin-rich wood that is naturally oily and water-resistant. This makes the handle particularly robust and durable, even with frequent use in the kitchen. The warm, natural grain of the wood also gives the knife an elegant and traditional look.
Care tip: Knives with a natural wood handle. Here you should make sure that they are not left in water for too long and are not suitable for the dishwasher. The handle of the knife can occasionally be treated with a vegetable oil, such as linseed oil or coconut oil.
Herstellerinformation:
KAI Corporation
3-9-5 Iwamoto-cho, Chiyoda-ku, Tokyo,
101-8586, Japan
TEL:03-3862-6411
Verantwortliche Person / Firma innerhalb der EU:
KAI EUROPE GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen,
Deutschland
info@kai-europe.com
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.
Knife Type: | Kochmesser, Deba, Fischmesser |
Manufacturer: | KAI |
Made in: | Seki, Japan |
Modell: | Seki Magoroku Red Wood Deba |
Blade Length: | 15,5 cm |
Overall Length: | 29 cm |
Grifflänge: | 13,5 cm |
Griffmaterial: | Redwood Holz |
Blade Material: | 1.4116 Edelstahl |
Gewicht: | 243 g |
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Kanetsune Seki
Tsubaki KamelienölReady to ship today