
- Order number: VG-2007
The Nakiri is the Japanese vegetable and herb knife. With its long, rectangular blade, food can be quickly cut or chopped (herbs only). Thanks to the wide blade body, the Nakiri can then be used to transport the chopped food from the board to the pot. Nakiri vegetable knives that are only sharpened on one side, such as this stylish model from KAI, are called Usuba.
The 45° sharpened blade of the Shun Pro Sho Usuba makes it easy to achieve the most precise cuts. Thanks to the A1 blade steel used, the KAI chef's knives in the Shun Pro Sho range remain extremely sharp for a very long time. This is partly due to the extreme blade hardness of 61 HRC, which is not unusual for high class steels. The blade steel also has excellent corrosion resistance, making these models ideal for continuous use.
KAI has also gone the extra mile in terms of opacity and has come up with an impressive-looking pattern for the blades, which underlines the high quality of this Japanese craftsmanship. In addition, there are black handles made of pakka wood, which are designed in the typical chestnut shape and ensure maximum comfortable handling. The Usuba from the Shun Pro Sho series is a true masterpiece, so it is no surprise that the entire series was awarded the "German Design Award Special 2019".
Herstellerinformation:
KAI Corporation
3-9-5 Iwamoto-cho, Chiyoda-ku, Tokyo,
101-8586, Japan
TEL:03-3862-6411
Verantwortliche Person / Firma innerhalb der EU:
KAI EUROPE GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen,
Deutschland
info@kai-europe.com
Manufacturer: | KAI |
Knife Type: | Usuba |
Made in: | Seki, Japan |
Modell: | Shun Pro Sho Usuba VG-2007 |
Blade Length: | 16,5 cm |
Overall Length: | 29 cm |
Grifflänge: | 12,5 cm |
Griffmaterial: | Pakkaholz |
Blade Material: | A10 Stahl |
Gewicht: | 218 g |
Auf der Suche nach einem guten Kochmesser? Dann sollte KAI deine erste Wahl sein. Hier findest du nämlich hochwertige japanische Kochmesser, die teilweise sogar handgeschmiedet werden. Die KAI Messer werden in Seki gefertigt und verbinden moderne sowie traditionelle Fertigungskunst für Messer. Nach dem Vorbild der japanischen Samurai, werden hier High End Küchenmesser mit Herz und Seele erschaffen.
Die KAI Kochmesser kommen in verschiedenen Ausführungen und Modellen und auch in unterschiedlichen Budget-Weiten. So wird hier jeder passionierte Hobbykoch und jeder Profi definitiv fündig. Sei es die ausgefallene Shun Nagare Reihe, die schlichten KAI Wasabi Kochmesser oder auch die ganz klassisch, traditionellen Shun Classic oder Shun Classic White Messer. Wenn man auf japanische Küchenmesser steht, kommt man um KAI auf keinen Fall herum - zumindest wenn man gute Qualität genauso bevorzugt wie wir.
Auch Fans von Damast Kochmessern können sich über ein ausgewähltes Sortiment an erstklassigen Kochmessern freuen, die jeden Bedarf in der Küche abdecken können. Von Spickmesser, Gemüsemessern und klassischen Chefmessern, bishin zu japanischen Klingenformen wie Santoku, Usuba und Nakiri ist hier für jeden etwas dabei.
Entdecken Sie wie sich kompromisslose Qualität anfühlen kann und geben Sie den KAI Kochmessern aus Japan eine Chance!
Kanetsune Seki
Tsubaki KamelienölReady to ship today
Kanetsune Seki
Rost-EntfernerReady to ship today