- Order number: 21239
This Laguiole Carbone rouge knife with wild carbon handle scales is a unique piece of France that you can hold in your hand. It is a functional folding knife from Laguiole en Aubrac, whose innovative ideas produce high-quality cutlery that inspires. The interesting handle scales are made of carbon with red inlays that shimmer depending on how the knife is held. The double bolster with a striking pattern is very beautiful and fitting. The spring with bee is forged and guilloched by hand. Even the wings of the bee have been worked by hand. The top of the blade has a double bevel. Opened with two hands, the strong spring holds the Sandvik steel blade. The steel blade is marked with the characteristic bull's head and the "L". This shows the region of origin. This Laguiole is a chic men's knife, fabriqué en France.
Laguiole double plate Carbone rouge
- 12 cm handle
- Handle scales wild carbon fiber
- Double plate forged
- Blade 10 cm in 12 C27MOD Sandvik stainless steel
- Forged and guilloché nib
- Handmade by a blacksmith
Each Laguiole knife is 100% handmade and is always unique. No two knives are the same. This means that there may always be deviations from the knife shown. These are knives that will last a lifetime.
Scope of delivery
Laguiole knife double plate Carbone rouge
Certificate of authenticity
Wooden box
Herstellerinformation:
Laguiole en Aubrac
rue Eugène Salettes 2
12500 ESPALION
Okzitanien
Frankreich
Email: info@aguiole-en-aubrac.fr
Manufacturer: | Laguiole en Aubrac |
Modell: | Carbon Rouge Doppelplatine |
Made in: | Frankreich |
Blade Length: | 10,0 cm |
Klingenstahl: | Sandvik 12C27 MOD |
Griffmaterial: | Karbon mit Roten Einlagen |
Grifflänge: | 12 cm |
Overall Length: | 22 cm |
Gewicht: | 120 g |
Zubehör: | Stecketui |
Klingenschutz: | Ja |
Herstellergarantie: | Lebenslangen Reparaturservice auf sämtliche Material- und Herstellungsfehler. |
Laguiole en Aubrac ist bekannt durch seine hervorragenden, handgefertigten Laguiole Taschenmesser und Tafelbestecke, die nur in Frankreich in Espalion gefertigt werden. Jedes Messer wird in bis zu 216 Arbeitsschritten ganz traditionell von einem Messerschmied gefertigt, der sein ganzes Wissen, Geschick und Herz bis zur Fertigstellung des Laguiole-Messers gibt. In der Manufaktur Laguiole en Aubrac verziert ein Messerschmied per Hand den Rücken des Messers mit seiner eigenen Gravur, der sogenannten Guilloche, und gibt dem Messer damit ein unverkennbares Merkmal. Als Grifmaterialien werden wunderschöne Hölzer aus der Provinz, europäische und exotische Hölzer verwendet und passgenau bearbeitet. Die geschmiedeten Klingen werden aus unterschiedlichsten Damaststählen und rostfreiem Stahl hergestellt. So entstehen bei Laguiole en Aubrac einzigartige, exklusive Taschenmesser, die man gerne bei sich trägt und mit den Tafelbesteck den Esstisch zu einem wunderschönen Erlebnis verzaubern kann.