- Order number: 21014
The modern Laguiole en Aubrac knife is right on trend. The elaborately crafted handle scales, which are made of processed corn and cast with synthetic resin, are very striking. Then polished and attached to the plates with micropins, the fitted handle scales sit between the polished stainless steel bolsters. The handle has a total length of 10 cm. The 8.5 cm polished blade made of 12C27MOD stainless steel is opened by a nail nick on the cutting edge and held in place by the spring. The thumb rest has been zilized by hand. The polished spring with bee has also been beautifully decorated by hand. The overall appearance of this very beautiful Laguiole knife in a compact size is outstanding. A knife that is a pleasure to carry. An original from France.
Laguiole en Aubrac - there will always be something special.
There must always be something special, as this extravagant pocket knife from Laguiole en Aubrac proves. Traditional processing with valuable tools and the combination of materials are not mutually exclusive. On the contrary, it makes the Laguiole knife even more interesting and worthwhile.
Laguiole en Aubrac
- 100 % handmade in France
- Handle scales made from corn cast with synthetic resin
- Stainless steel bolsters
- Blade steel 12C27MOD
- Blade polished
- Spring and bee decorated by hand in one piece
Scope of delivery
Laguiole knife Popcorn
Certificate of authenticity
Herstellerinformation:
Laguiole en Aubrac
rue Eugène Salettes 2
12500 ESPALION
Okzitanien
Frankreich
Email: info@aguiole-en-aubrac.fr
Manufacturer: | Laguiole en Aubrac |
Modell: | Laguiole Popcorn 10 cm |
Made in: | Frankreich |
Blade Length: | 8 cm |
Klingenstahl: | Sandvik 12C27 |
Griffmaterial: | Kunstharz mit Mais |
Overall Length: | 18,5 cm |
Gewicht: | 65 g |
Klingenschutz: | Ja |
Herstellergarantie: | Lebenslangen Reparaturservice auf sämtliche Material- und Herstellungsfehler. |
Laguiole en Aubrac ist bekannt durch seine hervorragenden, handgefertigten Laguiole Taschenmesser und Tafelbestecke, die nur in Frankreich in Espalion gefertigt werden. Jedes Messer wird in bis zu 216 Arbeitsschritten ganz traditionell von einem Messerschmied gefertigt, der sein ganzes Wissen, Geschick und Herz bis zur Fertigstellung des Laguiole-Messers gibt. In der Manufaktur Laguiole en Aubrac verziert ein Messerschmied per Hand den Rücken des Messers mit seiner eigenen Gravur, der sogenannten Guilloche, und gibt dem Messer damit ein unverkennbares Merkmal. Als Grifmaterialien werden wunderschöne Hölzer aus der Provinz, europäische und exotische Hölzer verwendet und passgenau bearbeitet. Die geschmiedeten Klingen werden aus unterschiedlichsten Damaststählen und rostfreiem Stahl hergestellt. So entstehen bei Laguiole en Aubrac einzigartige, exklusive Taschenmesser, die man gerne bei sich trägt und mit den Tafelbesteck den Esstisch zu einem wunderschönen Erlebnis verzaubern kann.