- Order number: 34735
The fine Taishi paring knife feels at home in any kitchen and is an excellent helper for its user. It is a high-quality knife that convinces with robustness and functionality to anyone who takes it in hand. An important aspect is that the manufacturer Yaxell attaches great importance to safety and health, therefore food-safe materials are used to minimize the risk of allergies.
It was equipped with a 10 cm long blade made of 3 layers of VG10 steel, which is known for its exceptional sharpness and durability. The hammer finish on the blade not only looks good, it also ensures that no cuttings stick to the knife. Black beech pakka wood was used for the handle, which provides ergonomic and solid handling. To give the knife a good balance, a bolster and a pommel made of high quality stainless steel have been used.
The practical Taishi paring knife is perfect for preparing fruits and vegetables. Whether you want to peel an orange, cut a potato or finely chop a carrot, this knife will do the job effortlessly and precisely. This Japanese masterpiece is really fun to use and makes peeling and cutting in the kitchen an experience.
Manufacturer: | Yaxell |
Knife Type: | Kochmesser |
Made in: | Japan |
Modell: | Taishi Schälmesser |
Blade Length: | 10 cm |
Griffmaterial: | Schwarzbuche - Pakkaholz |
Blade Material: | 3 Lagen VG10 |
Yaxell ist eine Messermanufaktur aus Japan, die seit 1932 in Seki, auf der Hauptinsel Honshu, Küchenmesser von höchster Qualtitat fertigt, die von Küchenchefs, Köchen und anspruchsvollen Hobbyköchen auf der ganzen Welt verwendet werden. Diese exklusiven und hochwertigen Messer werden von Grund auf entwickelt und so gestaltet, dass sie ganz unterschiedlichen Zwecken und Lebensgewohnheiten entsprechen. Die herausragende Schneidleistung und Schärfe der Yaxell-Messer wurde durch die Kombination der besten fortschrittlichen Technologien mit dem unübertroffenen Wissen und Können der Handwerker, die diese professionellen Küchenmesser herstellen, erreicht. Ihre Fertigkeiten wurden in traditionellen japanischen Schwertmachertechniken kultiviert, die über sieben Jahrhunderte in Seki, Japans Hauptstadt der Schwerter und Messer, von Generation zu Generation weitergegeben wurden.
Yaxell Küchenmesser wurden in den USA, Schweden und Deutschland mehrfach ausgezeichnet, und wir freuen uns, Ihnen diese exklusiven, handgefertigten Kochmesser aus Japan anbieten zu können.