- Order number: TDM-1705
The KAI Shun Premier Tim Mälzer bread knife is the perfect choice for hard crusty roasts, large fruit and vegetables, but above all for slicing bread. With its 23 cm long serrated blade, it slices all types of food easily and yet very precisely. Typical of the Japanese blade tradition, the knife is handmade in Seki. The selected Damascus steel in combination with the VG-MAX blade core ensure enormous edge retention and extremely impressive sharpness ex works. Above all, the Tsuchime blade finish in combination with the Damascus pattern is clearly the main focus of the knife. This finish, also known as the hammer finish, is particularly practical as it forms an air cushion between the blade and the food being cut, preventing food from sticking to the blade.
The pakkawood handle was designed in the Japanese chestnut shape for optimum handling of the chef's knife. This makes the KAI knife very comfortable to hold and at the same time very well balanced. In future, you will be able to work in the kitchen like a real professional chef with a knife specially designed by celebrity chef Tim Mälzer. His trademark, the Tim Mälzer bull's head, can be found on the end of the handle.
Bring a piece of Japanese craftsmanship into your kitchen and let KAI's unique manufacturing quality convince you!
Care tip: This knife is not suitable for the dishwasher. The handle of the knife can occasionally be lubricated with a vegetable oil, such as linseed oil or coconut oil.
Herstellerinformation:
KAI Corporation
3-9-5 Iwamoto-cho, Chiyoda-ku, Tokyo,
101-8586, Japan
TEL:03-3862-6411
Verantwortliche Person / Firma innerhalb der EU:
KAI EUROPE GmbH
Kottendorfer Straße 5
42697 Solingen,
Deutschland
info@kai-europe.com
Warnhinweise und Sicherheitsinformationen:
Schnittverletzungen: Die häufigste Gefahr bei der Verwendung von Messern ist das Risiko von Schnittverletzungen. Scharfe Klingen können schnell durch Haut und Gewebe dringen.
Abrutschen des Messers: Ein unsachgemäßes oder zu starkes Drücken kann dazu führen, dass das Messer abrutscht und unkontrollierte Bewegungen entstehen, die Verletzungen verursachen können.
Verletzungen durch Stürze: Messer sollten niemals ungesichert oder in der Nähe von Tischkanten abgelegt werden, um zu verhindern, dass sie herunterfallen und jemanden verletzen.
Stumpfe Messer: Stumpfe Messer stellen ein größeres Verletzungsrisiko dar, da sie mehr Kraft erfordern und leichter abrutschen können. Messer sollten daher regelmäßig sachgemäß nachgeschärft werden.
Nicht bestimmungsgemäße Nutzung: Das Verwenden eines Messers für Aufgaben, für die es nicht vorgesehen ist (z.B. als Hebelwerkzeug), kann nicht nur die Klinge beschädigen, sondern auch zu Unfällen führen.
Manufacturer: | KAI |
Knife Type: | Kochmesser, Brotmesser |
Made in: | Seki, Japan |
Modell: | Shun Premier Tim Mälzer Brotmesser |
Blade Length: | 23 cm |
Overall Length: | 35,5 cm |
Grifflänge: | 12,5 cm |
Griffmaterial: | Walnussholz |
Designer: | Tim Mälzer |
Blade Material: | VG-MAX / 32 Lagen Damaststahl |
Gewicht: | 230 g |
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