- Order number: 34712
A Santoku knife is the perfect kitchen knife for all tasks that arise in the kitchen, and with the practical Taishi Santoku small you are even better equipped than you think. Whether cutting, chopping or mincing, this Santoku knife masters every challenge with confidence. Small Japanese craftsmanship in a big way.
With a 12.5 cm long blade made of 3-layer VG10 steel, which offers optimum sharpness and durability, vegetables, meat or fish can be prepared without any problems. The blade has been given a hammer finish that not only looks good, it prevents food from sticking to the blade's surface, much like a cheese knife. The ergonomic handle was made with black beech pakka wood, this offers a good feel and a beautiful grain, also it is very sturdy, so this kitchen knife will give long faithful service. For safety and health, only food grade material is used in the manufacture of Yaxell kitchen knives. Thus, no harmful substances come into contact with food and allergies are prevented. To give the knife a good balance, bolster and pommel were made of high quality stainless steel, these are not only crucial for the balance, they give the knife an elegant look.
In summary, the Taishi Santoku small, is a versatile and high quality kitchen tool. With a durable VG10 blade, food-safe materials, and an attractive black beech pakka wood handle, it combines functionality, aesthetics, and durability in one knife. If you are looking for a reliable and precise kitchen helper made in Japan, this knife is the perfect choice.
Manufacturer: | Yaxell |
Knife Type: | Kochmesser, Santoku |
Made in: | Japan |
Modell: | Taishi Santoku klein |
Blade Length: | 12,5 cm |
Griffmaterial: | Schwarzbuche - Pakkaholz |
Blade Material: | 3 Lagen VG10 |
Yaxell ist eine Messermanufaktur aus Japan, die seit 1932 in Seki, auf der Hauptinsel Honshu, Küchenmesser von höchster Qualtitat fertigt, die von Küchenchefs, Köchen und anspruchsvollen Hobbyköchen auf der ganzen Welt verwendet werden. Diese exklusiven und hochwertigen Messer werden von Grund auf entwickelt und so gestaltet, dass sie ganz unterschiedlichen Zwecken und Lebensgewohnheiten entsprechen. Die herausragende Schneidleistung und Schärfe der Yaxell-Messer wurde durch die Kombination der besten fortschrittlichen Technologien mit dem unübertroffenen Wissen und Können der Handwerker, die diese professionellen Küchenmesser herstellen, erreicht. Ihre Fertigkeiten wurden in traditionellen japanischen Schwertmachertechniken kultiviert, die über sieben Jahrhunderte in Seki, Japans Hauptstadt der Schwerter und Messer, von Generation zu Generation weitergegeben wurden.
Yaxell Küchenmesser wurden in den USA, Schweden und Deutschland mehrfach ausgezeichnet, und wir freuen uns, Ihnen diese exklusiven, handgefertigten Kochmesser aus Japan anbieten zu können.